Удружење „Дани ћирилице Баваниште“ под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписује К О Н К У Р С  намењен ученицима основних школа из следећих области:

Опширније: КОНКУРС ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2024 - ЗАВИЧАЈ

На 66. Сајму књига у Београду 26.октобра 2023.године , у сали Јован Јовановић Змај, представљена су нова издања „Данице за младе“ и Зборник дечјих радова „Дани ћирилице Баваниште“. Програм је отворио проф. Бошко Сувајџић, председник Вукове задужбине, а о издањима су говориле уреднице Гордана Малетић-Даница за младе и Милица Живковић-Зборник Дани ћирилице Баваниште.

Опширније: ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА „ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ БАВАНИШТЕ“ НА САЈМУ КЊИГА

У петак 4. августа 2023. године је у огранку Библиотеке "Теофило Димић" у Баваништу постављена изложба награђених и похваљених радова са овогодишњег конкурса Дани ћирилице Баваниште на тему "Живот".
Повод је дочек награђених и похваљених ученика и њихових ментора из дијаспоре којима су у суботу 5. августа додељене дипломе, похвале и признање Чувар српства.

Опширније: ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ И ПОХВАЉЕНИХ РАДОВА

У Вуковој задужбини је 28.септембра 2023. године поводом "Дана европске баштине-живо наслеђе"организовано представљање манифестације "Дани ћирилице Баваниште".

Опширније: ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ У ВУКОВОЈ ЗАДУЖБИНИ

Обавештавамо награђене и похваљене ученике и њихове менторе из дијаспоре да ће се свечана додела награда и признања Чувар српства обавити 5.августа 2023.године у 12,00 часова у просторијама Библиотеке "Теофило Димић" и Дома културе Баваниште.

Молимо Вас да потврдите свој долазак.