На овогодишњи конкурс „Дани ћирилице Баваниште“ на тему „Мудрост“ стигло је укупно 2.725 ученичких радова. Од овог броја, из дијаспоре је стигло 449 радова путем поште или мејлом (највећи број до сада приспелих радова из дијаспоре) из 67 Српских допунских школа широм света: Аустралије, Белгије, БиХ, Боцване, Италије, Јужне Африке, Словеније, Француске, Немачке, Данске, Републике Српске, Швајцарске... 

Жири у саставу: др Рајка Уљмански, проф. др Бошко Сувајџић, др Бранко Златковић и Љиљана Симић из Вукове задужбине оцењивали су литерарне радове, а ликовне радове, вез и лутке оцењивали су Емил Сфера, др Сузана Полић из Народног музеја Србије у Београду и др Вјера Медић из Етнографског музеја у Београду. Жири је наградио 51 , а похвалио 40 радова ученика Српских допунских школа из целог света.

У суботу 6.августа 2022.године свечано су додељене награде, похвале и признања Чувари српства ученицима који су учествовали на овогодишњем конкурсу „Дани ћирилице Баваниште“ из дијаспоре, а њиховим наставницима из Српских допунских школа уручене су захвалнице за чување и неговање нашег писма, српске културе и традиције широм света.

Пријем драгих гостију био је у просторијама Библиотеке „Теофило Димић“ и Месне заједнице Баваниште где је постављена изложба  награђених ликовних радова, веза и лутака ученика из дијаспоре.

Присутне ученике, наставнике, родитеље и госте поздравила је Нада Сапунџија, председница Удружења „Дани ћирилице Баваниште“ и директорка ОШ „Бора Радић“ у Баваништу. Награђени ученици Наталија Стојановић, Матеја Стојановић и Леонтина Стевић из Француске су преузели и награде за своје другаре. Од наставника из дијаспоре додели награда су присуствовали Марија Праизовић из источне Француске, Соња Зрнић из Немачке, координаторка за Француску, Италију и Словенију Блаженка Тривунчић, а из Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Владимир Ђокић.

Након доделе награда из библиотеке се прешло у Дом културе на ручак, а у необавезним разговорима са драгим гостима договорена је даља сарадња и изнете нове идеје за реализацију дечјег сабора „Дани ћирилице Баваниште“ за следећу годину.

Био је ово први сусрет и дружење са  гостима из иностранства без Вере Секулић, оснивача „Дани ћирилице Баваниште“ и неуморног радника на очувању ћирилице, српске културе и народне традиције. Евоциране су успомене са вишегодшњих сусрета у Баваништу и наших гостовања код драгих нам људи у Француској, Швајцарској, Италији... Посетили смо заједно Верину вечну кућу и одали почаст јединственој и незаборавној Вери Секулић.